1. Lokacija dijaškega doma:

Dijaški dom Vič stoji na Gerbičevi ulici in je logistično gledano zelo dobro postavljen. Od Gimnazije Vič je oddaljen le en kilometer (dobrih 10 minut peš), od Biotehniškega izobraževalnega centra (BIC) pa še malo manj (850m).  V neposredni bližini doma je manjša Mercatorjeva trgovina, vendar sta Mercator na Tržaški, ki je odprt do 22. ure ter Center Vič (Interspar) nedaleč stran. Avtobusni postaji Gerbičeva in Krimska sta od dijaškega doma oddaljeni slabih 5 minut hoje. Obe postaji sta del linije 1 (Dolgi most – Stanežiče), avtobusi na tej liniji na postajo pridejo vsakih 10 minut, tako da je prometna povezava s centrom Ljubljane zelo dobra (posebej pomembno za dijake, ki obiskujejo šole v centru mesta, npr. Vegova, Aškerčeva ipd.).   

  1. Prehrana: 

Kar se tiče prehrane v domu, je vse zelo prilagodljivo. Urnik je širok, zajtrk je na voljo od 6. do 8. ure zjutraj, kosilo se začne ob 11. uri in je na razpolago do 17. ure, večerjo pa lahko dijaki pojemo med 18.30 in 20.30. Obroki so dovolj veliki, hrana je raznolika, vedno lahko dobiš repete, za vse vegetarijance in alergike pa se kuharice potrudijo in skuhajo še dodatne, prilagojene obroke. 

  1. Nastanitev:

Sobe v domu so precej velike. V vseh vzgojnih skupinah v domu sta v sobah po dva dijaka (izjemoma je lahko ob doplačilu in po dogovoru z vzgojiteljem tudi en v sobi). Soba je opremljena z omaro, ki je dovolj velika, da vanjo pospraviš obleke za čez teden, posteljo in pisalno mizo s policami, na katere lahko pospraviš šolske pripomočke. Vse sobe nudijo kvaliteten dostop do interneta preko omrežja Eduroam. 

  1. Vzdušje dijaškega doma:

Vzdušje v dijaškem domu je nekaj, kar najbolj pogrešam med karanteno. Ob večerih se velikokrat družimo po sobah, igramo igrice, si pripovedujemo šale itd. Na kratko, o vzdušju v Dijaškem domu Vič lahko rečem le, da sem zelo vesel, da sem lahko deležen te izkušnje, saj mi bodo ta štiri leta ostala v lepem spominu. Dijaški dom Vič ima manjšo telovadnico. Glede na njeno velikost se da v naši telovadnici izvajati več ali manj vse športne aktivnosti, ki jih mladi radi igramo: nogomet, košarko, odbojko, badminton ipd. V domu se nahajajo tudi prostori za igranje namiznega tenisa, sodobno opremljen fitnes in klub za druženje, ki nam omogoča igranje biljarda, pikada, ročnega nogometa in namiznega hokeja. Dijaki lahko izbiramo med raznimi interesnimi dejavnostmi: likovna dejavnost, pevski zbor, šah, strelstvo z zračno puško, odbojka, namizni tenis, vivaristični krožek, računalništvo ipd. Dom nudi tudi glasbene sobe s klavirjem, več dodatnih učilnic in uporabo knjižnice. V galeriji in domski čitalnici je velikokrat na ogled kakšna individualna ali skupinska razstava dijakov. Prav tako se v domu odvijajo številni dogodki in prireditve, kot so spoznavni večeri z novinci, glasbeni večeri oz. koncerti, Viški talenti, novoletne in maturantske večerje, razni nastopi ter tematska predavanja in delavnice.

  1. Vzgojitelji:

Vzgojitelje v Dijaškem domu Vič bi posebej pohvalil, saj so zelo uvidevni in prijazni. Učne ure potekajo od 16.00 do 18.30, ob 21.00 pa se vrata traktov zaklenejo, po pregledu, če so vsi dijaki v svojih sobah oz. v svojem traktu. Nočni izhodi, ki jih dijaki prvih letnikov sicer nimajo, razen po dogovoru z vzgojiteljem (če ima dijak na primer trening do poznejše ure), so do 22.30, izjemoma tudi dlje. V domu imamo nočnega vzgojitelja, ki pridno pazi, da je v domu po 22. uri tišina, dijakom pa ponuja tudi brezplačne inštrukcije matematike in fizike, ki se vedno izkažejo za zelo efektivne in koristne. Po potrebi so dijakom omogočene tudi brezplačne inštrukcije kemije, angleščine in nemščine.