DIJAŠKI ŽUR Z RAZLOGOM

Odvija se na začetku šolskega leta. Je največji dijaški žur, kjer se srečamo dijaki različnih srednjih šol in se skupaj podružimo ob dobri glasbi, hrani in pijači. Dogodka se udeležijo različni glasbeniki, od dijaških bendov do profesionalnih glasbenikov. Vse se odvija na Študentskem kampusu.

BREZPLAČNE PRIPRAVE NA MATURO

V luči težav, ki nam predstavlja epidemija virusa, smo se tudi letos odločili izvesti brezplačne priprave na maturo za maturante. Za dijake smo pripravili delavnice za 9 predmetov, kjer so jim predajali znanje študenti različnih fakultet.

KULTURNI TEDNI

Gre za projekt, ki se bo odvijal vsak teden konec vsakega meseca. V tem tednu bodo obiskovalci našega Instagram profila lahko sodelovali pri žrebanju države tistega tedna in nam pomagali zbrati za državo značilno jed in pijačo ter včasih sladico, ki jo bomo tisti teden pripravili.

Potek kuhanja ter pripravljanja jedi bo dokumentiran in posnet, poleg tega pa bomo skozi teden zbirali različne informacije ter znamenitosti o državi katere bomo kasneje delili z obiskovalci. Seveda pa nas bo čez teden spremljala znamenita glasba tiste države.

BIUPO

Brezplačna individualna učna pomoč osnovnošolcem oz. BIUPO, je projekt ki se je začel v sredini marca. Namen projekta je, da dijaki ki so na določenih učnih področjih boljši, pomagajo učencem v osnovnih šolah, ki pa imajo le s takimi predmeti težave. Ko je vsakemu dijaku bil dodeljen pomoči potreben osnovnošolec, so se dijaki dobili z osnovnošolci, večino preko zooma, ter jim pomagali do boljših rezultatov v šoli.

ZMAGOVALNA MISELNOST

Gre za serijo dogodkov v katerih smo spregovorili z znanimi slovenskimi športniki o njihovi karierni poti, kako ohranjati motivacijo skozi težke čase ter kako uspeti v nečem kar imaš rad. Gosti so z nami delili svoje nasvete, mi pa smo jih
Gosti pa so bili: Dejan Zavec (boksarski as), Sara Isaković (upokojena olimpijska plavalka) ter Nejc Zemljak (igralec odbojke na mivki).

WEBINAR O RAKU DOJK

Pripravili smo tudi dogodek, ki je pomemben za velik odstotek prebivalstva. S tem webinarjem smo želeli predstaviti dijakom to zahrbtno bolezen, kako deluje ter preventivne načine za boj proti bolezni.

DAN EVROPE

Pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU in na dan praznovanja za celotno Evropo, smo naredili projekt, kjer smo predstavili vse države članice EU, prav tako pa zaključili predstavitev z debato med različnimi gosti na temo dijakov in prihodnosti njih v EU. Z aktivnimi gosti smo spregovorili o različnih temah, ki se tičejo dijakov znotraj EU.

VEČER S KOMEDIJANTI

Pravijo, da je smeh pol zdravja. Z namenom, da se dijaki tudi malo sprostijo od vseh stresnih situacij, smo se odločili izvesti pogovor s 3 priznanimi slovenskimi komedijanti (Sašo Stare, Boštjan Gorenc – Pižama in Marko Žerjal). Z njimi smo se pogovarjali o njihovih izkušnjah in nasvetih za mlade komedijante. Ves čas z nasmeškom na obrazu.