1. Najljubša stvar na šoli?
Veliko aktivnosti, ki jih šola in dijaki na šoli izvajajo močno pripomore k temu, da je skupnost na šoli trdnejša, medrazredno in tudi medgeneracijsko močno povezana. Dijakom omogoča da se tudi preko obšolskih aktivnosti udejstvuje, ustvarja in spozna enako miselne ljudi.

2. Kaj bi želel spremeniti pri svoji šoli?
Želel bi si izboljšati dialog med nekaterimi profesorji, da bi vsak dijak, ne glede na profesorja imel enako kvaliteto izobrazbe pri predmetu, prav tako pa da bi vsak profesor pri predmetu dobil enako mero spoštovanja.

3. Kakšna je lokacija šole?
Gimnazija Vič se, kot je razvidno že iz imena, nahaja na Viču ob Tržaški cesti, eni glavnih Ljubljanskih prometnih žil. Šola je dobro dostopna tudi z avtobusnimi povezavami, njena oddaljenost od mestnega jedra pa ji daje bližino z mestnih hribom Rožnikom, kamor se dostikrat odpravimo na športno vzgojo, da nismo samo v dvorani.

4. Kakšne so možnosti za malico?
Šola ponuja 3 različne malice. Navadno, navadno veliko in sadno-zelenjavno malico. Poleg tega so v bližini šole pekarna, trgovina in kebab, kamor greš lahko hrano kupit.

5. Zakaj bi se bodoči dijaki vpisali na tvojo šolo in komu bi jo priporočil?
Vpis bi priporočal vsakemu, ki si želi na kateremkoli področju biti aktiven. Mislim, da so tu okolje in ljudje, ki spodbujajo udejstvovanje. Lahko si naravoslovec in se udeležuješ raziskovalnih tekmovanj v Ameriki, izpelješ svoj projekt ali se udeležiš kakšnega krožka. Če si bolj družbosloven se lahko angažiraš v simulaciji Združenih narodov. Lahko greš v dramski krožek, poješ na mjuziklu ali pa sestaviš svojo nogometno ekipo in jo pripelješ do zmage na medrazrednem prvenstvu. Najdeš lahko vse, kar te zanima, če pa te stvari ne najdeš, jo lahko ustvariš sam, saj se bo gotovo našel kdo, ki razmišlja podobno kot ti.