Katera je tvoja najljubša stvar na šoli?
Za športne razrede se organizirajo 4 šole v naravi, ki so po mojem mnenju res super izkušnja. Zelo mi je všeč tudi to, da na začetku vsakega polletja (vsaj v športnih razredih) naredimo načrte ocenjevanj, katera si razporedimo v skladu s tekmami, treningi, pripravami,… Tudi za vsakršne športne odsotnosti oz. prilagoditve se dijaki športnih razredov dogovarjamo s svojim koordinatorjem, ne pa s profesorji.
Kaj bi na svoji šoli spremenil?
Po mojem mnenju bi lahko bil pouk nekoliko krajši (sploh glede na to, da se naša šola zelo rada hvali s tem kako kratek je pouk, da nam omogoči treninge).
Kakšna je lokacija šole?
Lokacija se mi zdi zelo dobra, saj je zelo blizu centra (2 postaji z avtobusom), v bližini pa imamo tudi ŠC GIB in AS Šiška.
Kakšne so možnosti za malico?
Pri malici lahko izbiramo med toplo in suho malico (obe sta lahko tudi vegetarijanski), pri kosilu pa med športnim, navadnim in vegetarijanskim kosilom. Hrana je dobra in sveže pripravljena v šolski kuhinji, kar se mi zdi velika prednost. Za tiste, ki imajo zjutraj treninge je na voljo tudi zajtrk, za dijake v domu pa še večerja.
Zakaj bi se bodoči dijaki vpisali na tvojo šolo in komu bi jo priporočil?
Šola ogromno pozornosti posveča športu in športnikom, zato bi jo priporočila vsakemu, ki želi ob prehodu v srednjo šolo nadaljevati s treningi (tudi če nimajo neverjetnih rezultatov in trenirajo bolj rekreativno – tudi takih nas ni malo) in pa seveda za vse tiste, ki želijo v športu imeti kariero. Jaz sem z izbiro zelo zadovoljna, saj imam tudi odličen razred in super razrednika.