• Lokacija dijaškega doma (trgovine, lokali, fitnes…): 

Naš dom se nahaja na obrobju ljubljanskega barja v manjši vasici Želimlje, zato v bližini nimamo trgovin in lokalov, imamo pa v domu klub, kjer lahko kupiš prigrizke in pripomočke za osebno higieno. Dom je v isti stavbi kot gimnazija in ponuja dovolj prostora za druženje in rekreacijo. Imamo tudi fitnes in veliko prostora za športne aktivnosti.

  • Prehrana (kvaliteta prehrane, ponujeni obroki, urnik obrokov): 

Prehrana je pestra in raznolika in vsak najde nekaj zase. Sicer so malica, kosilo in večerja po jedilniku, a je vedno odprt solatni bar ter sadje. V vzgojnih skupinah imamo tudi manjše čajne kuhinje, kjer si lahko pripraviš enostavnejše jedi.

  • Nastanitev (izgled sob, velikost sob, orpema, število cimrov…):

V sobah bivamo ločeno fantje in punce. V vsaki sobi so 3 – 4 dijaki/-nje, odvisno od velikosti sobe. Vsakemu pripada postelja, pisalna miza in omarica, v sobi pa je tudi velika omara za oblačila. Vsaka soba ima svojo kopalnico s tušem. Sobe so različno velike, odvisno v katerem delu doma bivaš. 

  • Vzdušje dijaškega doma:

Vzdušje v domu je super! Vsaka vzgojna skupina (skupina, ki je tvoja ‘družina’) je po svoje drugačna in ustvarja še drugačen čar bivanja v domu. Ustanovo vodijo Salezijanci in tako lahko znotraj zidov čutimo Don Boskovega duha. Med odmori si lahko v telovadnici, zunaj, na sprehodih, v fitnesu, sobi … Imamo različne dogodke čez celo leto (plesi, klubski večeri, smučanje, delavnice, športne aktivnosti, treningi, zumba, glasbeno tekmovanje Strgana struna, medvzgojni turnirji in tekmovanja, filmski večeri, duhovni večeri ter večeri za dušo…), ki se jih aktivno udeležujemo. Dogaja se vse od glasbe, kulture in športa, lahko pa uvedeš čisto novo aktivnost in z njo navdušiš tudi ostale. Veliko dogodkov je tudi znotraj vzgojne skupine.

  • Vzgojitelji (možnost podaljšanja ure, učne ure, podpora z njihove strani…):

Vzgojitelji v dijaškem domu niso samo avtoriteta, ampak postanejo tudi tvoji prijatelji, ki jim lahko zaupaš.  Večina je dokaj mladih in te zato lahko lažje razumejo v marsikaterem trenutku, ker so bili sami v enaki situaciji. Lahko jih prosiš tudi za učno (ali kakršnokoli) pomoč. Učne ure potekajo v učilnicah (kasneje tudi v sobah), vzgojitelj pa preverja, da se ta čas res učiš, vedno pa najde motivacijske in spodbudne besede. Obvezne učne ure potekajo tri ure in pol, seveda pa imamo med njimi odmore. Če potrebuješ več časa, z dovoljenjem lahko zvečer podaljšaš učne ure, vendar nas vzgojitelji spodbujajo, da si ne krademo nočnega spanca. Naš dijaški dom je super! Z vzgojitelji in ravnateljem se tikamo, saj smo v dobrih medsebojnih odnosih. Stremimo k temu, da zrastemo kot osebe in se izoblikujemo v poštene državljane, predvsem pa si tu najdemo prijatelje za življenje.