• Lokacija dijaškega doma: 

Dom se nahaja v geografsko zelo idealni lokaciji. Smo v centru Slovenije in okoli nas so zbrane dobre prometne povezave: od vlaka do mestnega avtobusa, zelo dobro smo preskrbljeni na področju dostopnosti. Tudi center Ljubljane je na idealni razdalji, hkrati pa Šentvid ne deluje tako zgoščeno in zaposleno kot center glavnega mesta. 

  • Prehrana: 

Prehrana v domu je zelo raznolika. Poleg vegi možnosti kosila (imamo tudi solatni bife) in večerje, ki sta običajno topla obroka imamo zelo raznolik zajtrk. Deluje na podlagi samopostrežnega sistema, kjer si za zajtrk vsak postreže sam. Za tiste, ki v dom prihajajo kasneje  je lahko po dogovoru organizirana pozna večerja, ki jo dijak lahko poje ob vrnitvi v dom.

  • Nastanitev:

Vzdušje v domu je kot nalašč za dijaka. Poleg raznolikega socialnega življenja, kjer ima dijak možnost, da se znotraj vzgojne skupine povezuje tudi z dijaki iz drugih razredov, se lahko spozna tudi z višjimi in nižjimi letniki. Letno so organizirani raznorazni dogodki, ki popestrijo naše druženje z igrami, koncerti, razstavami in pikniki. Ker dom ne mora biti sama zabava so organizirane tudi učne ure, ki obstajajo z namenom, da dijaku ustvarijo nek dober dnevni ritem, ki mu daje dobre možnosti za uspešno učenje. Če pa nečesa ne razumeš lahko vprašaš sošolca, saj je po možnosti tvoj sosed! Sobe so pravih velikosti in vsebujejo vse, kar bi dijak potreboval. S sostanovalci lahko živiš v posamezni sobi ali pa v apartmaju, kjer si dijaki delijo kopalnico. Glede sostanovalcev je mogoče tudi ugoditi izbiro po želji 😉

 

  • Vzdušje dijaškega doma:

V domu poleg raznolikega družabnega življenja obstaja veliko drugih možnosti. Organizirani so krožki oz. redni dogodki, vse od umetniških akvarelov do adoracij v cerkvi. Če po pouku potrebujete sprostiti telo lahko obiščete fitnes, telovadnico ali pa pretegnete noge na tekaški stezi, ki je del zavoda. 

 

  • Vzgojitelji:

Vzgojitelji vodijo posamezno vzgojno skupino. Nadzorujejo prisotnost dijakov in nam ponujajo tudi vodstvo na naših osebnih življenjih. Spodbujajo nas in nam pomagajo živeti boljše življenje. Ne traja dolgo, da se s svojim vzgojiteljem spoprijateljiš in imaš sproščen odnos z njim.