1. Lokacija dijaškega doma:

Lokacija doma je v bistvu v sklopu same gimnazije torej imaš od doma do gimnazije 30 korakov. Zelo mi je všeč, da je dom tako blizu šole in da lahko zaradi tega spiš malo dlje.

 

  1. Prehrana: 

Prehrana, glede na to kar slišim od ljudi, ki so v drugih domovih, je dobra. Imaš različne ponudbe; lahko imaš športno kosilo, navadno ali vegetarijansko. Izbereš si lahko tudi ali boš imel popoldansko malico in večerjo. Naročiš lahko tudi beljakovinsko večerjo.

 

  1. Nastanitev:

Velikosti sob so različne… Imaš dva dela doma: v enem so manjše v drugem so več sobe. Mi smo imeli srečo, da smo dobili tiste večje, iz katerih letos odhajamo, tako bodo dijaki prvega letnika naslednje leto dobili večje sobe. Drugače pa je velikost sobe za dve osebi čisto udobna.

 

  1. Vzdušje dijaškega doma:

Za vzdušje v samem domu kot celem, ne vem kakšno je, lahko pa povem, da je pri nas odlično in zabavno, ker smo kot neka velika družina. Veliko zafrkancij in tega, ampak ko je treba pa poprijet za zvezke in se učit je pa mir in smo pridni 😉 Vem da v domu pogosto organizirajo tekovanje iz namiznega tenisa. Imaš pa tudi fitnes in podobno, ki ga lahko obiskuješ, če se zmeniš.

 

  1. Vzgojitelji:

Vzgojitelji meni niso ravno po godu, saj bi lahko bili malo bolj razumevajoči do nas mladih. V prvem in drugem letniku se boš najbrž moral držati učnih ur in dela po urniku, potem pa v višjih če vidijo, da ti gre v soli in imaš v redu ocene te več ne pregledujejo, ker vedo da znaš sam ocenit situacijo in se spravit učit, ko je treba. Seveda če nimaš dobrih ocen pa ja ti bodo malo težili in te nadzorovali da se učis. Za večerne izhode jih moraš vedno spraševati, ker vsak večer prečekirajo, če si v domu. Navadno pustijo do 22.00 potem pa lahko kdaj tudi kasneje če se držis dogovorjenih ur.