Najljubša stvar na šoli?
Moja najljubša stvar na naši šoli so moji prijatelji in pa odnos naših profesorjev do nas učencev. Na gimnazijski smeri sem se seznanila z veliko različnimi profesorji in večini je za nas res mar, le nekaterim pač ni. Pri večini mojih profesorjev sem opazila, da se res trudijo dobro razložiti snov in to se opazi predvsem zdaj, v času korone. Tudi naloge, teste in spraševanja nam nalagajo tako, da nismo preveč obremenjeni. Res sem vesela da sem tukaj naletela na tako prijazne vrstnike in profesorje. Vendar pa moram pripomniti, da sem na gimnazijski smeri, zato lahko govorim o naših profesorjih, ne vem pa kakšni so na strokovnih smereh.

Kaj bi na svoji šoli spremenila?
Morda bi šolo poskusila bolj približati fantom, ki so na naši šoli (na vseh smereh) v manjšini. Zdi se mi, da je veliko več fantov odličnih v likovni umetnosti, le da se jih od teh na našo šolo vpiše bore malo. Drugače pa ne bi spremenila ničesar.

Kakšna je lokacija šole?
Glede na to da imamo šolo na treh lokacijah sem se s tem sprijaznila tako kot ostali dijaki, ampak mislim da je res že čas, da Oblikovno naselijo na eno stalno lokacijo (ki bo imela tako ateljeje, kot učilnice in telovadnico) za bodoče dijake.

Kakšne so možnosti za malico?
Na šolsko malico nisem naročena temveč si jo pripravim sama, tako da o naših šolskih malicah vem le, da si jedilnik lahko naročiš sam.

Zakaj bi se bodoči dijaki vpisali na tvojo šolo in komu bi jo priporočil?
Vpis na umetniško gimnazijo – likovno smer bi priporočila vsem, ki se radi ukvarjajo z likovno umetnostjo vendar pa bi vseeno radi imeli gimnazijske predmete. Gimnazijska smer Oblikovne ima torej gimnazijski program z velikim poudarkom na likovni umetnosti. Jaz sem se tu naučila res veliko na področju umetnostne zgodovine, likovne teorije in veliko o umetnosti nasploh, česar prej nisem vedela. Iz risanja po opazovanju se lahko veliko naučiš, poleg tega pa se lahko tu preizkusiš tudi v tehnikah, za katere prej nisi niti vedel.