• Lokacija dijaškega doma. 

Lokacija dijaškega doma je ustrezna, saj imam blizu šolo in ostale trgovine, ki jih potrebujem za nakup nujnih stvari v primeru, da jih zmanjka v sobi. 

  • Prehrana.

Prehrana v  dijaškem domu je solidna. Na razpolago imamo, da si sami izberemo meni, ki bi ga tisti dan jedli. Popravila  bi to, da bi nam lahko dali več različnih jedi oziroma bolj raznoliko hrano. Lahko bi nam pa tudi dodelili malico pred ali pa po učnih urah. Ure od kdaj poteka določen obrok je ustrezna, razen za večerjo bi lahko podaljšali do 20.30 za vse, ne samo za izjeme ki imajo npr. trening tisti dan. 

  • Izgled sob, velikost sob, oprema, število cimrov…

Sobe v dijaškem domu so mi zelo všeč, saj niso premajhne, ampak tudi prevelike ne, da ni veliko dela okoli nje. Oprema v moji sobi deluje super ter tudi sama po izgledu je lepa in pohištvo se ujema. Edini predlog tukaj je, da bi v sobi postavili all body ogledalo, saj ga trenutno na žalost nimamo. Jaz osebno imam samo eno punco za cimro in se super razumeva, v primeru da se v kakšni sobi ne razumejo bi bilo dobro, da se jih zamenja oz. najde rešitev. 

  • Vzdušje dijaškega doma.

V dijaškem domu je vzdušje super, vedno se nekaj dogaja. Velikokrat imamo razne dejavnosti, ki se odvijajo v domu. Imeli smo taborni ogenj že 2. teden bivanja v domu, da bi se tako bolj povezali in spoznali med seboj. Pekli smo penice in imeli muziko. Na razpolago imamo tudi fitnes, ure joge, sobo za biljard, kartanje in ostale igre. Dalo bi se reči, da je za vsak hobi posameznika poskrbljeno.

  • Vzgojitelji. (Možnost podaljšanja ure, učne ure, podpora z njihove strani…)

Za vzgojitelje lahko rečem, da so se nam tudi v času covid-a poskušali posvetiti po najboljših močeh. Vzgojitelji sami so zmeraj pripravljeni pomagati vsakemu izmed nas, večkrat imamo tudi sestanke, kjer se poleg vseh dolžnosti glede prebivanja v dijaškem domu pozanimajo kako smo mi in odnosi med nami. Zgodi se lahko, da ima kdo od nas domotožje in tudi pri tem znajo ta grenek pogled najstnika, ki sam živi odpraviti stran. Spremenila bi le to, da bi lahko skrajšali učne ure na 1h 30min. Lahko bi se zmenili, da vsak opravlja svoje učenje, kjer si on želi in ne samo v učilnici.